Bagajul pentru vacanță: accesoriul care dă startul călătoriei!

Bagajul pentru vacanță: accesoriul care dă startul călătoriei! Încă puțin și se dă startul sezonului perfect pentru concedii și excursii. Copiii vor lua vacanță, iar voi, părinții, probabil că ați pus deja la cale un plan de a petrece timpul împreună cu cei mici. Vacanțele alături de copii sunt momente plăcute și fiecare dintre voi va rămâne cu amintiri de neuitat: prima dată într-o capitală străină, prima oară când micuții au înotat singuri sau cum au învățat să fotografieze și lista poate continua.

Ei bine, planul fiind făcut, nu îți rămâne decât să pregătești bagajul de vacanță. Pentru unii, pregătirea bagajelor este un coșmar, pentru alții o plăcere. Indiferent din ce tabără faci parte, îți oferim câteva sfaturi utile despre cum să îți pregătești valiza atunci când pleci în vacanță cu copiii.

Călătorim în 3, 4…

Călătoria împreună cu copiii nu este un lucru complicat, dar nici nu este similar cu atunci când o faci singur și între adulți. Pentru a face acest lucru fără probleme, trebuie să pregătiți un start bun al călătoriei. Mai exact, să pregătiți bagajele cu grijă și atenție extremă.

Când pleci în vacanță alături de copii, trebuie să faci bagajul atât pentru tine, cât și pentru cei mici. Și foarte important: Există anumite lucruri care ar fi bine să nu îți lipsească dacă pleci la drum cu cei mici!

O valiză pentru fiecare tip de călătorie

În funcție de locul în care te îndrepți, de experiențele pe care vrei să le trăiești, dar mai ales de cât timp ești plecat, bagajul se schimbă. Știm cu toții cât de important este să avem lucrurile esențiale cu noi, așa că este bine să fim atenți ce să împachetăm atunci când mergem în vacanță cu copiii.

O valiză pentru fiecare vârstă

Bagajul pentru vacanța cu copii trebuie adaptat ca număr și dimensiune în funcție de cine sunt tovarășii noștri de călătorie și de vârsta pe care o au. Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât vor avea nevoie de mai multe lucruri. Nu îți face griji, pentru că pe măsură ce copiii cresc, bagajul se va micșora treptat!

În bagajele unui copil mic (bebeluș), în special în bagajele de mână – pentru a avea mereu totul la dispoziție – trebuie să existe în mod necesar:

  • scutece (dacă există posibilitatea de a cumpăra și de la destinație, ambalezi doar numărul strict necesar pentru a face față călătoriei);
  • șervețele umede;
  • cremă și aleze impermeabile pentru schimbarea scutecului;
  • lapte – dacă bebelușul nu este alăptat;
  • cel puțin un schimb complet de haine;
  • suzetă (dacă e cazul); este întotdeauna recomandat să ai mai multe;
  • pătură ușoară;
  • gustări mici, în cazul copiilor deja înțărcați;
  • marsupiu pentru copii;
  • jucăria sau obiectul preferat al copilului;
  • plasă de țânțari pentru pătuț/cărucior;
  • cremă hidratantă.

Valiza unui copil

Când copilul crește, evident că are nevoie de mai puține lucruri de luat în vacanță. Spune la revedere scutecelor și șervețelelor și fă loc doar hainelor și unor jucării care îl însoțesc în călătorie. Dacă veți călători cu avionul, nu uita să pui câteva jocuri și jucării în bagajul pe care îl vei lua cu tine în cabină. Lista obiectelor devine tot mai mică, iar momentul magic de a-ți ușura bagajele va veni atunci când nu mai trebuie să iei căruciorul cu tine.

Valiza părinților

Spațiul – mic – care rămâne liber în valize este dedicat, în sfârșit, nouă, adulților.  Există o regulă strictă pentru valiza părinților: pune numai elementele esențiale! Astfel, vei transporta mai puține bagaje și, prin urmare, vei putea dedica ceva mai mult spațiu articolelor pentru copii.

Iată ce ar fi bine să ai în bagaj, când pleci în vacanță alături de copii

Suficiente haine în bagaj – când pleci în vacanță alături de copii ar fi bine să fii atentă să aibă suficiente haine. Planifică-ți undeva la două schimburi pe zi, sau mai mult. Copiii se joacă peste tot, iar, uneori, reușesc să își murdărească hainele fără prea mult efort.

Haine groase – un alt aspect pe care să îl iei în calcul în ceea ce privește vestimentația de vacanță a copiilor sunt hainele groase. Seara  este mai răcoare, chiar și la mare, așa că ar fi bine să ai ceva mai gros, pentru plimbările pe malul mării.

Articole de igienă: schimbarea mesei, scutece de călătorie, șervețele, săpun, gel dezinfectant și creme pentru zona scutecului.

Dezinfectant sau șervețele umede – o soluție dezinfectantă te va ajuta să îi menții copilului mâinile curate și poate fi folositoare în multe alte situații.

Încălțăminte adecvată – șlapi, sandale, încălțăminte de apă și o pereche de pantofi sport.

Umbrele – poți pune în bagaj o umbrelă pentru tine și partenerul tău și o umbrelă mai mică pentru cel mic.

Cremă pentru plajă – nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță o cremă cu SPF. Cel mai bine ar fi să optezi pentru o variantă de cremă pentru adulți și una pentru copii, de preferință cu factor de protecție cât mai mare pentru pielea delicată a piticilor.

O șapcă sau o pălărie – pentru a preveni efectele razelor solare, nu uita să pui în bagajul celui mic o șapcă sau o pălărie.

Jucăria preferată – ar fi bine să nu uiți jucăriile pentru copii, fie că vorbim despre jucăria preferată, cu care doarme noaptea sau despre alte câteva jucării pe care le folosește constant la momentul plecării. Astfel, cel mic va avea cu siguranță o ocupație și nici nu te vei confrunta cu plânsete și crize de furie, pentru că cel mic nu are jucăriile pe care și le dorea.

Olița – nu uita de oliță! Dacă cel mic nu este învățat să meargă la toaletă, va avea neapărat nevoie de oliță.

Alimente, băuturi și accesorii: salopete de unică folosință, un biberon și suzete. De asemenea, lapte praf formulă. Și în cazul în care copilul este deja mai mare, adaugă și o gustare, cum ar fi, de exemplu, biscuiți, prăjiturele de casă și apă.

Scaun pentru copii: acest dispozitiv este indispensabil pentru călătoria cu mașina.

Cărucior pliabil: deși ocupă mult spațiu, este indispensabil pentru transferul confortabil al copilului. De asemenea, este o opțiune foarte utilă pentru a-l face să doarmă în aer liber.

Rucsac zilnic pentru bebeluș: nu uita să iei cu tine un rucsac sau o geantă mică pentru a transporta diverse lucruri pentru cel mic atunci când ieșiți la plimbare.

Documente necesare: În funcție de destinație, cărți de identitate și/sau pașapoarte, asigurare de călătorie, vize, card de vaccinare și alte documente de sănătate.

Nu este nimic mai rău decât un copil care se îmbolnăvește în vacanță!

Medicamente – cu siguranță ai acasă un coș sau un sertar cu medicamente, în caz de urgență, pentru cei mici. Când pleci în vacanță încearcă să nu le uiți. Chiar dacă nu le vei folosi deloc pe toată durata sejurului, este mai bine să fii precaută. Mai mult decât atât, în cazul copilului mic, ar fi bine să îi ceri părerea medicului pediatru și să îți facă și câteva recomandări, ca toată lumea să se simtă bine! Nu ai vrea să ai un copil trist și suferind în vacanță.

Nici vremea rea, nici o valiză pierdută nu strică atât o vacanță, cât o stare de rău. Mai ales dacă este starea de rău a unui copil. Trusa de prim ajutor ar trebui să conțină câteva elemente esențiale, care vă vor permite să acționați rapid în caz de urgență. Ce ar trebui să conțină aceasta?

Trusă de prim ajutor: un termometru, antipiretice, dezinfectant, pansamente adezive • fiole cu soluție salină (utile pe plajă, de exemplu, pentru clătirea ochilor de nisip) • un repelent anti-țânțari și un unguent pentru mușcăturile de insecte • plasturi (de preferință colorați și cu desene amuzante – datorită lor, rănile se vindecă mai devreme, nu-i așa?) • o protecție solară foarte protectoare (cu cel puțin 30 SPF, chiar mai bine dacă este una cu 50 SPF) și o cremă pentru arsuri solare (pielea copiilor este mult mai delicată decât cea a adulților. Aceleași raze solare care ne bronzează pielea, pot crea arsuri solare pe pielea copiilor).

Nu uita de ochelarii de soare pentru copii! Alege-i într-un magazin specializat: este important să aibă filtrul de protecție certificat, altfel, în loc să-i protejeze, ar putea face rău ochilor.

Foarte important: pune în bagaj și medicamente împotriva diareei și greței și soluții izotonice pentru rehidratare (chiar și o gastroenterită scurtă poate deshidrata un copil, cu consecințe grave și spitalizare). Și cum știm ca predispoziția este mare în sezonul cald, mai bine să fim precauți.

Dr. BIOM BABY Digestive Comfort este alegerea potrivită!

Acesta este un supliment alimentar pe bază de Lactobacillus rhamnosus, GG® (LGG®) Chr. Hansen, o tulpină probiotică recunoscută pentru rolul său de a asigura confortul și echilibrul burticii copilului în orice zi, chiar și în vacanță. Este recomandat pentru a echilibra microbiomul intestinal și a avea efect rapid în cazuri de diaree acută / gastroenterite: scurtează durata și intensitatea episoadelor de diaree, cu efect demonstrat clinic, pentru ca voi să vă puteți bucura cât mai repede de aventurile plăcute ale vacanței.

Dr. BIOM BABY Digestive Comfort poate fi administrat copiilor începând cu 0 luni și este indicat în: gastroenterite / episoade de diaree acută / diaree cauzată de administrarea tratamentelor cu antibiotic / diaree nosocomială / tulburări funcționale, cum ar fi IBS (Sindromul de intestin iritabil).

Dr. BIOM BABY Digestive Comfort este singurul produs care conține cea mai mare cantitate de Lactobacillus rhamnosus, GG® (LGG®) Chr. Hansen (cel mai mare producător de probiotice din lume), cu peste 75% din studiile realizate la nivel mondial pe această tulpină. Doza de 5 mld UFC (6 picături) este garantată până la finalul termenului de valabilitate, fapt care atestă calitatea produsului și beneficiile sale pentru sănătate. Mai mult, nu conține zahăr, lactoză sau gluten, fiind foarte potrivit și pentru persoanele cu intoleranțe.

Alte avantaje oferite: Este un produs complet, cu beneficii multiple – conține LGG® 5 mld UFC și Vitamina D3 (400 UI) • Recomandare 1A, strong, din partea ESPGHAN (Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică) • Poate fi păstrat la temperatura camerei după deschidere.

Ușor de utilizat: se administrează 6 picături pe zi, în doză unică. Dr. BIOM BABY Digestive Comfort, picături orale, suspensie, se poate utiliza pentru sugari (de la 0 luni) și copii mici, adolescenți și adulți. Se pun 6 picături de suspensie într-o linguriță sau se amestecă în orice tip de băuturi reci sau călduțe, în lapte (biberon) sau alte alimente. Cum acționează? Ajunge în intestin și îl populează cu bacterii specifice, fără a fi afectat de acidul gastric sau biliar.

Bucură-te de vacanță alături de cei dragi și acționează rapid și eficient în cazul apariției diareei la copii cu Dr. BIOM BABY Digestive Comfort.

Produsul este disponibil în:

  • Bebetei și Farmacia Tei, cât și online pe https://comenzi.farmaciatei.ro/ https://comenzi.bebetei.ro/
  • Hiperfarmaciile Dr. Max, cât și online pe https://www.drmax.ro/
  • Farmaciile Minifarm, cât și online pe https://www.minifarmonline.ro/
  • Farmaciile Remedium, cât și online pe www.remediumfarm.ro
  • Farmaciile Duc Farm, cât și online pe https://www.ducfarm.ro/
  • Farmaciile Napofarm, cât și online pe https://www.farmaciilenapofarm.ro/
  • Farmaciile Myosotis
  • Farmaciile Dav si online pe https://www.farmaciiledav.ro/
  • Farmaciile Beneva
  • Farmaciile Gedeon Richter
Distribuie articolul